top of page

QUEERCODEX

Wij zoeken een klein stukje van jouw verhaal, om te laten zien hoe de queer-gemeenschap er vandaag de dag uitziet.

 

Dit is een project van het LGBT Youth performance Initiative Amsterdam. Samen met de jongeren-denktank, Lot, Manisha, Ben en Daniel willen wij een zo groot en divers mogelijk Queer-archief van nu creëren. We noemen het de Queercodex, een grote verzameling aan kleine gedetailleerde verhalen en anekdotes.

 

We zijn op zoek naar de bits en pieces die vertellen wie jij bent, naar alle verhalen die laten zien wie wij zijn als queer-gemeenschap. Verhalen over een bijzonder moment, een bijzondere persoon, of andere belevenissen die jou hebben gevormd. De verhalen verzamelen we via deze link (een invulformulier). Je blijft anoniem!

 

Voorbeeld: We bewogen precies hetzelfde. We moesten lachen. Ik zag dat zij het ook aan mij zag. Toen merkte ik ‘zij weet het van mij, ze ziet het.’ Het was de eerste keer dat ik merkte dat je elkaar binnen de ‘queergemeenschap’ met een blik kunt erkennen en de eerste keer dat ik voelde ”het klopt, wie ik ben en wat ik ben.


Je verhaal mag lang of kort zijn, of bijvoorbeeld de vorm hebben van een gedicht. Elke vorm is welkom! De verhalen worden (anoniem) gebruikt tijdens het maakproces voor de nieuwe editie van het LGBT Youth Performance Initiative. We vertalen ze in een voorstelling en installatie die langs middelbare scholen reist. We zoeken naar de details, de kleuren en geuren, het gevoel, de ruimte naar alles wat ons laat voelen wat jij op dat moment meemaakte.


Help jij ons het archief te vullen? In deze link kan je anoniem je verhalen, anekdotes, beschrijvingen, herinneringen met ons delen. We kijken heel erg uit naar jullie verhalen en anekdotes!

 

Kan jij deze pagina door sturen naar 3 mensen? Hoe meer mensen we bereiken hoe groter en rijker het archief kan worden! 

 

Verhalen worden ook gepubliceerd op onze website. Mocht je dat niet willen, kan je dat aangeven dan wordt je inzending alleen voor de voorstelling en kunstinstallatie gebruikt. We lezen alle inzendingen zorgvuldig door. 

roze_klein.png
Oranje_klein.png
rood_klein.png
bottom of page