Spelers kunnen zich nog opgeven en ook al kunnen we boekingen van scholen aannemen! Scroll naar beneden! 

`Het LGBT Youth Performance Initiative Amsterdam op tour! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen over identiteit leven bij elke jongere. Het LGBT Youth Performance Initiative zet in onze voorstelling deze vragenstellers (van 14 tot 24 jaar, afkomstig uit heel Nederland) centraal: Wie ben ik? Hoeveel kan ik daarvan laten zien? En wil ik dat zelf eigenlijk wel? Zij zijn zowel maker als speler van deze interdisciplinaire voorstelling. Wij nemen graag uw leerlingen mee door de wervelwind aan emoties die een zoektocht naar identiteit kan zijn.Voor en door jongeren

Onze diverse groep jongeren toont op het podium zonder vrees hun identiteit en geeft zich bloot aan het publiek waar zij voor staan. Deze openheid was niet altijd vanzelfsprekend. Daar ging een hele zoektocht aan vooraf. Ook die wordt tentoongesteld en met haar het omgaan met de complexiteit van de huidige samenleving.

 

Na een intensief traject van professionele begeleiding door kunstenaars staat er nu een voorstelling met een grote variëteit aan verhalen, twijfels en ontdekkingen op de planken. Graag komen we deze aan uw klassen tonen om hen mee te nemen door hun eigen twijfels, vooroordelen en ervaringen, weerspiegelt door de verhalen van onze spelers. Er zal geen leerling zijn die zich niet in één van de verhalen herkent.


Interdisciplinaire
De voorstelling zelf is alles behalve standaard. Zij bestaat uit muziek, toneel, mime, dans, spoken word en meer. Ook komt zij niet alleen, maar altijd gepaard met een nagesprek met het publiek. Ook deze worden geleid door de jonge spelers zelfs. Zij worden goed voorbereid zodat deze gesprekken verdiepend, veilig en inclusief zijn. Naast de voorstelling en het nagesprek is er een randprogramma waarin cultureel erfgoed van de Nederlandse LHBT+ gemeenschappen worden besproken. Het archiefmateriaal wat hiervoor wordt gebruikt is ook verzameld door de jongeren zelf. In dit randprogramma maken we gebruik van de ‘emotienetwerken’ methode van Imagine IC. Zo kunnen leerlingen op een laagdrempelige manier ontdekken hoe zij zich verhouden tot het desbetreffende onderwerp. Door de combinatie van de voorstelling, het nagesprek en de methode dient het LGBT Youth Performance Initiative als een mooi introductie- en reflectiemoment.

Graag nodigen we u uit om deze voorstelling te bezoeken met uw klas en/of school. Mocht u meer informatie willen ontvangen over deze voorstelling of nog vragen hebben, dan kunt u ook mailen naar lgbtyouthinitiativeamsterdam@gmail.com.


Web: www.lgbtperformance.org
Facebook: facebook.com/lgbtyouthperformance
Instagram: instagram.com/lgbtyouthperformanceamsterdam

 

Het LGBT Youth Performance Initiative Amsterdam is een CJP Cultuurkaart partner. De voorstelling kan geboekt worden op de CJP website.

Première:

16 juni 2020 OBA Oosterdok theater Amsterdam

Tour:

CC Amstel 16 september 2020

Podium Mozaïek 22 september 2020

Voor vragen en meer informatie: 

lgbtyouthinitiativeamsterdam@gmail.com | 06-27314359